Hvor er den sorte panter i fødekæden?

Læsningstid ~2 Min.

Sorte pantere betragtes som et dominerende rovdyr i toppen af ​​fødekæden i deres miljøer, og de forgriber sig på hjortetapir og vildsvin, men vil også spise alt, hvad de kan dominere, når der er få store byttedyr. Pantere betragtes generelt som et apex-rovdyr uden naturlige rovdyr i naturen.

Sorte pantere er en variant i panthera-arten. Sorte pantere i Amerika er sorte jaguarer, mens sorte pantere i Afrika og Asien er sorte leoparder. Sorte pantere er kødædende kødædende dyr, der er i toppen af ​​fødekæden. Som med andre apex-rovdyr bliver sorte pantere lejlighedsvis ofre for andre kødædende dominerende rovdyr såsom løvehyæner og mennesker. Fordi den sorte panter er ekstremt tilpasningsdygtig, findes den i mange forskellige levesteder. Deres kost består af byttedyr, der kan findes i ørkener, moser, skove, bjerge og græsarealer, som alle er levesteder for den sorte panter.

Pantere er natlige jægere og kan jage på land eller bagholde bytte fra trætoppe. De foretrækker store pattedyr, men vil også spise kaniner, fugle og mindre dyr.

Den største trussel mod den sorte panter er tab af levesteder snarere end rovdyr. Det anses for truet eller endda truet af dyrelivseksperter på grund af skovrydning af de sorte panters naturlige område på grund af menneskelig indgreb og landbrugsbrug.

Populære Indlæg